Geen stress, Relax!

20-02-2017

Ondanks het verschrikkelijk koud is buiten beginnen de lentekriebels toch toe te nemen. Ik wil de lente met een heerlijk gevoel beginnen dus het eerste wat ik kwijt wil is het stress gevoel.

Stress ontstaat heel snel. We kennen allemaal van die momenten wanneer alles tegelijk op je af komt. Het hebben van een drukke baan, druk zijn met de kinderen, school of andere verplichtingen kunnen redenen zijn om een stressvol gevoel te krijgen. Dit alles moet je natuurlijk in je drukke schema proppen. 

Hoe kom je snel van je stessgevoel af? Ik heb een aantal tips voor je op een rij gezet. En geloof me het helpt dus try it!

Tip 1 Neem een time out!

Het klinkt erg simpel maar het is moeilijker dan het lijkt. Als het namelijk gaat om tijd inplannen voor jezelf is het inplannen van deze 'me time' ineens geen prioriteit en is boodschappen doen ineens belangrijker. Je schuift de 'me time' heel makkelijk een dagje op. Totdat we ineens een maand, een half jaar of zelfs een jaar verder zijn! Neem eens ff een break. Ga lekker naar de spa of sauna. Ga hardlopen, laat de hond uit of ga een stukje fietsen. Ga bij een vriendin op bezoek of lees een goed boek. Stap uit je drukke schema en doe iets wat je rust geeft. 

Tip 2 Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!

Lachen is gezond! Lachen zet maar liefst 15 gezichtsspieren in beweging. Hierdoor krijg je een ontspannen gevoel. Tijdens het lachen komen in de hersenen endorfinen vrij. De ontspanning in de spieren en het vrijkomen van endorfinen zorgen voor een prettig gevoel. Een lachsessie van 20 minuten staat gelijk aan een step- of jogsessie. Het vermindert stress, depressie, bezorgdheid en slapeloosheid. Dus sta lachend op en ga lachend naar bed.

Tip 3 Luister naar je favo Muziek!

Zet je favoriete muziek op en luister ernaar. Door je ogen dicht te doen en naar de juiste muziek te luisteren kan je of helemaal uit je dak gaan of juist helemaal volledig ontspannen. Luister naar wisselende noten, harde tonen, de teksten, zing mee en schreeuw het uit. Of verdrink in treurige melodieën. Muziek maakt veel in je los,

Tip 4 Zeg vaker nee!

Niemand hoort het graag. Maar toch moeten we het vaker zeggen. Durf vaker nee te zeggen, want dat mag! Vaak willen we iedereen in onze omgeving tevreden houden. En om die mensen tevreden te stellen, zeggen we ja en dat brengt stress met zich mee. Maar het is OK voor jezelf te kiezen, en je grenzen aan te geven. Je hoeft niet onder druk te staan, want jij bepaalt wat je wel of niet aan kan. Dus schreeuw het met me uit: Nee! Je zal zien dat je je heerlijk voelt. Daarna zal je niets anders meer zeggen. Test het morgen meteen! Zeg vaker nee tegen anderen en Ja tegen jezelf! Zo geniet je meer van het leven!

Tip 5 Mediteren

Meditatie is een vorm van spirituele oefening. Iedereen ervaart wel eens een moment waarin je verkeert in een diepe toestand van ontspanning, tevredenheid en bewustzijn. De alledaagse stress verdwijnt, je geest is helder en gefocusst en we gaan helemaal op in het moment. Dát is de kern van meditatie! Door middel van het beoefenen van meditatie kun je leren terug te keren naar dat heerlijke rust en ontspannen punt. Er zijn velen manieren van mediteren. Zoek wat het beste werkt voor jou en probeer het uit.

Probeer deze vormen van De-stressen uit! Stress Relax!! It HELPS!