Ik kies voor mezelf

26-03-2017

Het is officieel zomertijd en ik heb lentekriebels.  Tijd voor prachte bloemen, zonnestralen, frisse kleuren en nieuwe energie in je leven. Verander je leven en kies vanaf vandaag voor jezelf! Want jij verdient het om gelukkig te zijn!


Stop met zelfverwaarlozing 

Het verwaarlozen... het gevoel sluipt het er altijd in. Je denkt niet meer aan jezelf als prioriteit maar je denkt alleen maar aan of voor een ander. Dat hoeft niet altijd slecht te zijn hoor. Maar doe je dit vaker voor een ander dan voor jezelf? Dan moet je toch gaan kijken of jij jezelf niet tekort doet. Het gaat dan om het doen van dingen voor anderen terwijl je er zelf misschien niet achter staat. 'Ja' zeggen in plaats van dat je 'nee' bedoelt. Niet opkomen voor jouw gevoel is niet kiezen voor jezelf. Je zet jezelf op de laatste plek. Houd hier mee op!!

Niet opkomen voor jouw gevoel 

is niet kiezen voor jezelf

Vergeet niet wat er voor jou toe doet

Het begint altijd zo mooi: Een gelijkwaardige relatie, of vriendschap (vergeet de relaties met bijvoorbeeld je collega's en sportmaatjes niet). Voor je het weet probeer je de ander te 'pleasen' om ruzies te vermijden of omdat je bang bent de ander kwijt te raken. En vaak (vooral in het begin) heb je niet eens door dat je dat doet. Dan denk je te schikken in een ruzie of discussie en dus laat je het gaan. 

Elke keer dat je met iemand meebuigt zonder aan te geven wat er voor jou toedoet, raak je ook je eigen 'ik' kwijt. Vergeet niet wat er voor jou toe doet en wat er voor jou belangrijk is. Want als je niets zegt weet de ander dit niet.


Vind jouw unieke stem terug

Wennen aan het aanpassende gedrag kan je zo een ander leven laten leiden. Een leven dat niet van jou is en eigenlijk ook niet bij je past. Het leven dat van een ander is. Je raakt gewend de dingen te doen zoals de ander het wil en daarbij raak je je stem kwijt. Vind je stem terug! Dit kan in een relatie zijn maar ook een vriendschap. Kies voor jezelf en ga confrontaties aan. Vecht voor de dingen die jij belangrijk vind. Maak je eigen keuzes en volg je hart. Vind je stem en schreeuw zo hard dat iedereen je moet horen!

Kies voor jezelf en ga confrontaties aan

Kom op voor jezelf

Want je kan het! Gun jezelf 'meer'... Meer Liefde, meer Geluk, meer Gemoedsrust, meer Harmonie, meer Blijheid, meer Vrijheid en vooral meer Respect! Je zult zien dat er een nieuwe wereld voor je open zal gaan.

Hoe kies jij voor jezelf? Laat het ons weten door een comment achter te laten en help een ander inspireren.