Personal Branding: voel je comfy met deze 2 handige tips van Enith   

08-04-2017

In het kader van personal branding heb ik portretfoto's laten maken. Dit heb ik door de ervaren fotografe en Ladyboss Enith van Tongeren laten doen. Zij is bedrijfsfotografe en weet precies hoe ze jouw bedrijf en persoonlijkheid moet vastleggen. Talking about personal branding and creativity...


Een fotoshoot met een retro randje

In het prachtige Raddison Blu Palace Hotel in Noordwijk ontmoet ik Enith voor mijn fotoshoot. Beiden vertraagd door de chaos die zich die dag op de weg rond Schiphol heeft afgespeeld.

De zorgvuldig uitgekozen locatie door Enith is prachtig.  Creatieve sferen uit een stijl van ver voor mijn tijd geven me een relaxed gevoel. Een gifgroene satijnen bank siert de ruimte en geeft de rest van de zaal een retro feel.

Ondanks het bewolkt is valt er voldoende daglicht het restaurant binnen. De marmeren tafels, de grote zachte suede stoelen en fluwelen kussens... Dít past bij mij!

We bestellen een koffie en komen bij van de harde windvlagen. Mijn haar is volledig uit balans. Geen kam, geen borstel.. Pfff.... heb ik weer! So much for personal Branding!

Het vastleggen van je imago 

Personal Branding is het publiek laten zien wie jij bent en waar jij voor staat. Het is het vastleggen en definiëren van jouw imago en je eigen stem. Als je portretfoto's laat maken, dan wil je dat namelijk terugzien in de foto's. Dat kan alleen als jij je prettig voelt. Via beauty en make-up expert Tom Sebastian heb ik Enith leren kennen. En toen gaf ze al tips hoe jij je comfortabel kan voelen wanneer je foto's maakt.

Hoe kan jij ervoor zorgen dat jij je comfy voelt:

  • Draag kleding dat bij je past en waar jij je goed in voelt: dan voel jij je op je gemak.
  • Kies een fotograaf/ fotografe die bij je past: Maak kennis voordat je de shoot doet

Een beetje zenuwachtig

Ik weet niet waarom, maar van de camera word ik een beetje zenuwachtig. Ook als ik de juiste kleding aan heb, en Enith inmiddels al goed ken. Een beetje meer dan nodig is. Ik voel me ongemakkelijk. Heel stom! I know! Maar het 'vastleggen van je imago' klinkt harstikke defintief.

Hoe moet ik kijken? Moet ik lachen of niet? En mijn houding... Zit mijn haar wel goed? Gelukkig kent Enith mij inmiddels en weet ze mij gerust te stellen. "Gewoon jezelf zijn en vooral lachen, want dát ben JIJ!"

Dat is waar! Van bijna alles schiet ik in de lach, of ik het nou wil of niet. Het gaat helemaal vanzelf. Waarom dat verbergen? En dus sta ik op alle foto's met een brede lach.

"Gewoon jezelf zijn en vooral lachen, want dát ben JIJ!"

Lach nep hardop, dan lach je vanzelf echt

Wil je op de foto met een echte glimlach? Lach met geluid, nep. Je zal zien dat je vanzelf echt begint te lachen. Het is namelijk raar, hardop lachen als je niet moet lachen. Mijn harde lach (en ik heb een harde lach) weergalmde door het stille restaurant dat misschien net vijf mensen telde. Maar ik sta wel met een echte lach op de foto!

About Enith: Personal Branding met prachige foto's voor een ijzerksterke imago

Dat is wat Enith doet! Bedrijven vastleggen zoals ze zijn: zowel zakelijk als persoonlijk. Informeel, prettig, gezellig en leerzaam. Heb namelijk weer veel over mezelf geleerd. Thanks Enith you are truely gifted! Snap niet waarom ik zolang achter de camera school! Maar ook daar komt snel verandering in. Ik zie de vragende uitdrukking op je gezicht verschijnen. Nog even geduld ;)

Wil je meer weten over Portret in Bedrijf? Of wil je meer van haar bijzondere locaties zien? bezoek haar website of volg Portret in Bedrijf op Social Media.


Meld je hier aan voor de nieuwsbrief