Een kort berichtje over geluk

18-03-2017

Wat is nou ware geluk? Wanneer weet je nu wanneer je echt gelukkig bent en hoe bereik je dit? Ben jij hier ook zo benieuwd naar? De inspirerende schrijver James Allen heeft daar zo zijn theorieën over.


Gelukkig zijn is onzelfzuchtig leven

Altijd gelukkig zijn, altijd fijne gedachten hebben en onder alle omstandigheden vriendelijk zijn is wat de meeste mensen wel zouden willen zijn. Omstandigheden maken het helaas moeilijk om altijd gelukkig te zijn of om altijd fijne gedachten te hebben. Een gelukkige ziel verwarmt de wereld met liefde en dat is te voelen. 

De vervelende gebeurtenissen die je in het leven meemaakt heeft met je omgeving te maken. Deze gebeurtenissen heb je nodig om jezelf te ontwikkelen. Het meemaken en overwinnen van deze gebeurtenissen leert je groeien. 

Regels om naar te leven

Volgens James Allen is puur geluk of puur gelukkig zijn de rechtmatige en gezonde toestand van de ziel. Je kunt dit bezitten door puur en onzelfzuchtig te leven. Leef naar de volgende simpele regels en vindt intens geluk:

Heb een goed hart naar alles dat leeft. 

Laat onvriendelijkheid en hebzucht sterven. Dan zal je leven als lucht voorbij glijden.

    Wees intens gelukkig

Als dit lastig voor je is te bereiken dan zullen onrust en onvrede je blijven achtervolgen. Geloof in wat je kan, en wees vastberaden. Dan zal je zien dat ook jij ware geluk zal vinden. Onrust, neerslachtigheid, prikkelbaarheid, angst, klagen (ok, 1 dag dan), mensen veroordelen en het negatieve lijstje kan zo doorgaan... dit zijn allemaal tekenen van een slechte mentale conditie. Het veranderen van je denkwijze en gedrag is noodzakelijk! Er is namelijk al zoveel ellende in de wereld. 

Transformeer jezelf en vindt intense geluk in jezelf. Als je dat in jezelf vindt zal je dit ook om je heen zien.

Hopelijk dat dit kort bericht je iets dichterbij helpt...

Wees gelukkig!